2015. október 10., szombat

Flash vs. Arrow 024

Úgy tűnik, leragadtam Oliver borostájánál :))) Tovább sűrűsödött, hála 217 öltésnyi 522-nek.

Looks like I got stuck with Oliver's stubble :))) It got thicker, thanks to 217 stitches of 522.

Előtte/before:Utána/after:


10 megjegyzés:

 1. Szia!
  Nagyon csodálom, hogy tudsz ennyi nagy képet egyszerre varrni, minden elismerésem a tiéd! :)
  Képeidet nézegetve egy halom kérdés merült fel bennem:
  Így mennyi időbe telik kivarrni 1-1 képet?
  Ahová csak 1-1 szem x-et kell varrnod, azt utána, hogyan dolgozod el? Csomózod?
  Gépről követed a mintát?
  Átlagban mekkorák a képeid (x-ben)?Milyen anyagra hímzed a nagy képeidet, és 1 szállal?
  Jól emlékszem, hogy hetente váltogatod amiket varrsz? Ilyenkor nem macerás a kipakolás majd az összepakolás?
  Ne haragudj a sok kérdésért, de nagyon kíváncsi vagyok a technikádra. :)
  Én most csak 1 nagy képet (364X450) varrok, de azt is már vagy 8 éve kezdtem el (igaz voltak kisebb, nagyobb, és sokkal nagyobb kihagyásaim), de még mindig nem végzetem vele. Már csak 1 mintalap van hátra szerencsére.
  Egyelőre azt hiszem nem fogok bele még egy ilyen nagy képbe, bár van 1 amit kinéztem, ami "csak" 260X370 méretű (nem HAED), de még gyűjtöm hozzá a lelkierőt, no meg van egy csomó más minden, amit szeretnék még elkészíteni. Asszem osztódnom kellene. :)

  Bocsi, hogy hosszúra sikerült a hozzászólásom. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nehogy bocsánatot kérj! Minél hosszabb hozzászólást kapok, annál jobban örülök! :)))))
   Hogy mennyi ideig tart kivarrni egy-egy képet? Jó kérdés... külön-külön nem tudnám megmondani, csak annyit tudok a táblázatom alapján, hogy napi átlag 450 öltéssel a most futó összes művemmel 2032-ben leszek kész :D Persze ez azt jelenti, hogy az utolsó művembe az utolsó öltés ekkor kerül, és persze csak úgy, hogy nem kezdek el addig semmi mást. Ami természetesen nem így lesz, mert már 3 áll a sorban, arra várva, hogy elkezdjem...
   Ki van papírra nyomtatva a minta, és színezem is rajta, amit már megcsináltam, viszont a saját mintáimat, amit PCStitch-el csináltam, elsősorban tableten követem, a színeket egyenként kiemelve.
   Az 1-1 szemet a hátulján csak akkor csomózom, ha a közelében nincs más szem, akkor is csak lazán, hogy ne dudorodjon ki a csomó, ha van mellette már szem, akkor az öltések alatt elvezetem a szálat.
   A képek méretét (mármint az össz öltésszámot) megtalálod a Jelenlegi állapot lapon :))) De legközelebbre a méretet és a színszámot összenézem! :)))
   Az összes hímzésemet a dohányzó (vagyis inkább hímző, mert bagóellenes vagyok :D) asztalomon tartom, közvetlen a kanapém mellett, tehát minden kéznél van, nem kell nagyon elpakolgatni :D Egyébként nem pontosan hetenként váltok, most már csak a Montecristo kap pont egy hetet, a Gaudít addig csinálom, amíg nem végzek egy lappal (akár 2 hétig is, mint legutóbb), a többit meg addig, amíg egy szín tart - pár perctől pár napig. :)
   A Montecristo kivételével mindent 32-es hímzővászonra hímzek, 1 szállal. Persze így a szemek, hogy Anyum szavaival éljek, akkorák, mint bolha tökén a pattanás :D, de én így szeretem :D

   Remélem, gyakrabban látlak itt, és írj mindig ilyen jó hosszúakat! :)))))

   Törlés
 2. :)
  2032!?! Te jó ég! Az se most lesz! :)
  Te napi átlag 450 x-et varrsz? Hogy csinálod? mennyi idő alatt?
  Én ha akarnék se tudnék ennyit, még ha 1 színnel kellene varrnom, akkor se. Ha meg konfettis a minta, akkor meg igazi csiga vagyok. :)
  Evvel én is így vagyok, hogy mindig újat kezdenék, de akkor sose leszek kész 1-el sem. Már most is csomó minden mást varrnék, csak hát az idő......abból nincs elég. :)
  Az elvarrásra azért voltam kíváncsi mert láttam, hogy csomó képednél színenként varrsz, néha 1 helyre csak 1-1 szemet és először nem értettem hogyan (aztán vhol olvastam róla). :)
  Neked a Gaudí 1 mintalapja mennyi x-ből áll? Csak kíváncsiságból, hogy hogyan tudod befejezni 13-14 nap alatt?
  Nekem 1 teli lap 6500x-es, de ha rendszeresen varrok is beletelik 1 hónapba. :(
  A 32-es anyag tényleg nagyon sűrű, nem is értem hogy látod. Egy képet én is elkezdtem egy ilyen anyagra (igaz 2 szálra 2 szállal varrva), de nekem sokkal megerőltetőbb volt, mint Aida-ra varrni, valószínűleg a számolgatás miatt, hogy jó helyre bökjek. Bár igaz, ki mihez szokik hozzá, meg gondolom így lesznek igazán élethűek a képeid. :)

  Igyekszem sűrűbben jönni most már. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Általában hétköznaponként a tévézés közben olyan 3 óra körüli időm jut hímzésre, hétvégén egy kicsit több. Persze ez a majdnem egy éve naponta számontartott hímzésszám matematikai átlaga :DDDD Volt 1000-es napom is (nagy, egybefüggő felület hétvégén) és egyáltalán nem hímzős is (borzasztó volt, nem is tudom, hogy bírtam ki! :DDD)
   A Gaudí legtöbb lapja 4774 szem. A nagy formátumú mintát rendeltem meg, így egy lapon kevesebb szem van, cserébe több lapból áll.
   Nekem a 32-es anyaghoz rendkívül gyorsan hozzászokott a szemem, minden más olyan hatalmasnak tűnik! :D Persze én pont ezt szeretem, hogy a szemek csak egészen közelről látszanak...

   Törlés
  2. Interesting place to be working on, adjusting that sexy stubble. :)

   Törlés
  3. Yep :DDDDD A very fun place to be working on :DDDDDD

   Törlés
 3. Akkor ezek alapján jó gyorsan varrsz! :)
  Biztos turbótűt használsz! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sajna nem :D Bár ki tudja, lehet, hogy a Flash sebességétől gyorsultam fel én és a toll is :DDDD

   Törlés
 4. És az én hozzászólásom se maradjon el! Még ha ilyen sokára is értem ide.... :)
  Szépen szőrösödik Oli :) Simogatni lenne igazán jó... :P :D
  Örülök, hogy látom a folyamatos haladásod, mert így doppingolsz engemet is. Na jó, meg nem árt ha időm is van...
  Ahogy nézem az előrejelzésemet, lehet, hogy hamarosan összehozhatunk egy találkát!! (priviben a részletek)

  VálaszTörlés