2009. október 13., kedd

Minimális haladás... /Minimal progress...

Minden tervemmel ellentétben hétvégén gyakorlatilag nem is maradt időm hímezni, az összes szabadidőmet elvette a rácsozás az El Conquistadorhoz... úgyhogy most már teljesen biztos vagyok benne, hogy soha a büdös életben többet rácsozni nem fogok! :D A Montecristóval tegnap és ma sikerült haladnom, de nem annyit hogy megérne egy képet... Az egyszarvú se haladt túl sokat, de ennyire a kezdet kezdetén azért még feltűnőbb a haladás... az viszont nem látszik, hogy ez valójában két árnyalatú sötétkék. Na mindegy, hamarosan már látványosabb lesz! :)

In spite of all my plans last weekend I could'nt manage to stitch at all, gridding the fabric for El Conquistador took up all my free time... so now I'm absolutely sure that I'm never, ever going to grid a fabric again in my life! :D I made some progress with Montecristo, but not enough for a picture... I didn't make too much progress with the Unicorn either, but so early on it's more visible... what's not visible is that these are actually two different shades of dark blue. Whatever, soon it will look a lot better! :)



Közben Jenny barátnőm példáját követve úgy döntöttem, én is felrakom egy-két korábbi művemet. Ez volt az első nagy munkám, Az emlékezet állandósága Salvador Dalitól:

In the meantime, following the example of my friend Jenny, I've decided to show some of my earlier projects. My first big finish was The Persistence of Memory by Salvador Dali:



Ez is egy Montecristo, egy másik verzióból :) A kép a 2002-es moziverzióból lett kilopva, beleszerettem a kékekbe:

Another Montecristo, from another version :) This picture was grabbed from the 2002 movie version, I just fell in love with all the blues :



És még egy lopott kép: a Frequency című film látványtervei közül az egyik, egy napfoltkitörés:

And another grabbed picture: of the artwork made for the movie Frequency, a solar flare:



Ezt a három képet is ugyanazzal a progival konvertáltam, mint a Montecristót, jobb-rosszabb eredménnyel. A Dali színei nem az igaziak, csak utána jöttem rá, hogy a program palettáján nem voltak tökéletesek a színek, szerencsére ezt ki lehetett igazítani a későbbi mintákhoz.

These pictures were all converted with the same program I used for Montecristo, with varying results. The colors of Dali are not exactly what they should be, I only found out later that the program's palette needed some corrections, which I have managed to do for the later projects.

2 megjegyzés:

  1. Jók nagyon!

    Én is ilyen képgenerálós vagyok, és én azt vettem észre, hogy az sem mindegy hogy milyen képből csinálod. Mármint egész egyszerűen valamilyen képből nem mutat jól a himzés. Illetve én jó régen kezdtem ilyeneket csinálni, és amikor újabb verziója kijött a programnak, akkor határozttan jobb képeket generált. Szóval tényleg javitottak a progin. Mondjuk én nem azt használom mint te, de a nagy lényeg ugyanaz. Gondolom :)

    A férjem tuti elfogadná a Dalit :)

    VálaszTörlés
  2. WOW!!! So many incredible finishes!! Absolutely beautiful stitching!
    You know, most people don't finish one big project in their lifetime and you've already finished several! WOW!!!

    VálaszTörlés